Az utóbbi években az egészségügyben is sok változás történt, az Internet itt is érezteti a hatását. Egyre több orvosi magánpraxis, egészségügyi centrum rendelkezik már weboldallal, de sokan nem követik az új trendeket, felhasználói szokásokat. Ebben a cikkben megpróbáljuk összeszedni a legfontosabb szempontokat, melyek elengedhetetlenek egy mai modern orvosi weboldalhoz.

1. Letisztult design

Mit is jelent a letisztult design? Sok példa van arra, amikor teletömnek egy weboldalt annyi információval és design elemmel ami már teljesen átláthatatlanná teszi azt. A letisztult, vagy angolul “minimalistic”, design alatt azt értjük, hogy csökkentjük az oldalon megjelenő design elemek számát és csak a vizuálisan hasznosakat hagyjuk meg.

Ez sok előnnyel is jár, például:

– Az oldalt könnyű reszponszívvá (mobil-baráttá) tenni
– Nagyobb oldal sebességet érhetünk el, hiszen kevesebb design elemet kell a felhasználó böngészőjének betöltenie
– Ez a fajta design megkönnyíti a navigálást a weboldalon, a látogató könnyebben megtalálja a terméket vagy szolgáltatást

2. Mobil-barát design

Ezt már említettük az előző pontban, de külön pontot érdemel, hiszen nagyon fontos. Ma már többen böngészik az Internetet mobil készülékeken, mint asztali számítógépen. Ezért nagyon fontos, hogy a weboldalunk mobil készülékeken is jól jelenjen meg.

3. Extra funkciók a weboldalon

Az is fontos, hogy egy orvosi weboldal ne csak úgy nézzen ki, mint egy orvosi weboldal, hanem hasznos funkciói is legyenek, melyek az orvosok és a páciensek hasznára is válnak. példul, az orvos nyilván tudja tartani a pácienseket, vagy a páciensek hozzá tudjanak férni a leleteikhez stb.

4. Bloggolási lehetőség

Ma már egyre többen alaposan átböngésznek egy-egy weboldalt az Internetezők mielőtt döntenek egy termék vagy szolgáltatás mellett. Ez nincs másképp akkor sem, ha orvost keresünk magunknak. Sokan megnézik például az adott orvos önéletrajzát, hol tanult, hol dolgozott korábban.

Fontos az is, hogy milyen tartalom található az adott orvos weboldalán. Érdemes blogot vezetni és időnként közzétenni szakmai cikkeket (lehetőleg közérthető nyelven), hogy a betegek/érdeklődők is könnyen megértsék azt. A gyakran közzétett cikkek a keresőkben is megjelennek, így a potenciális páciensek is könnyebben rátalálnak az oldalra.

 

 

Ha Önnek is szüksége van modern orvosi weboldalra, vegye fel velünk a kapcsolatot! Segítünk Önnek kialakítani új weboldalát és marketing tanácsokkal is ellátjuk.
Share This