Ebben a cikkben bemutatom hogyan lehet cég számára elkészíteni egy PayPal fiókot.

Mielőtt belevágnánk érdemes előkészíteni az alábbi dokumentumokat és beszkennelni őket (lehetőleg .pdf formátumban):

 • Cégalapító okirat (társasági szerződés stb.)
 • Képviselő személyes adatai (szem. igazolvány, jogosítvány, lakcímkártya)

A beszkennelt dokumentumokat érdemes az alábbi nevekkel elmenteni:

 • Társasági szerződés esetén: Cégnév-kft-Certificate-of-incorporation.pdf
 • Személyi igazolvány: név-ID-card.pdf
 • Lakcímkártya: név-valid-residence-certificate.pdf
 • Jogosítvány: név-drivers-licence

Ha ezekkel elkészültünk, mehetünk a PayPal honlapjára.

Itt kattintsunk a “Sign up” gombra a jobb felső sarokban, majd válasszuk ki, hogy milyen típusú fiókot szeretnénk regisztrálni. Két lehetőség van: “Personal” vagy a “Business”. Jelöljük be a “Business” fiókot.

Kattintsunk a “Continue” gombra.

Érdemes még a regisztráció előtt elkészíteni egy külön email címet, amit csak a PayPal-el fogunk használni. Ha a cégünknek van honlapja, akkor érdemes az email címet a következőképpen elnevezni: paypal@cégdomain.hu

A következő oldalon ki kell választani az országot. Alapértelmezetten Magyarország fog megjelenni (ha nem akkor ki kell választani). Ez nyilván a cég székhelyének megfelelő ország kell hogy legyen. Ha esetleg a cégünk nem Magyarországon van bejegyezve, akkor értelemszerűen azt az országot kell kiválasztani.

A következő opciónál adjuk meg az email címünket. Ez lesz a PayPal email címünk, és ezzel az email címmel fogunk tudni majd bejelentkezni a PayPal fiókunkba is.

A következő oldalon meg kell adnod a céged információit, képviselő neve, cégnév, székhely. Használj erős jelszót. Legyen min. 8 karakter és tartalmazzon számot, kis és nagybetűt is. Itt lehet kiválasztani az alapértelmezett pénznemet (primary currency) is. Ezt később is tudod módosítani, vagy akár új pénznemeket is hozzáadni a fiókodhoz. Értelemszerűen töltsd ki ezt az űrlapot és lépj tovább.

A következő lépésben ki kell választani a cég típusát. Az alábbiak lehetnek:

 • Individual – Magánvállalkozó
 • Sole proprietorship – Egyéni vállalkozás
 • Partnership – Társulás, szövetkezet
 • Corporation – Vállalat
 • Private company – zártkörűen működő részvénytársaság (Zrt), de KFT is választhatja ezt az opciót
 • Public company – Részvénytársaság
 • Non profit organization – Non profit vállalat
 • Government entity – Állami cég

Ezután ki kell választani egy kategóriát és egy alkategóriát a cégnek a cég tevékenysége alapján, majd meg kell adni, hogy melyik országban lett a cég bejegyezve.

Ezután meg kell adni a képviselő személyes adatait.

Ezután néhány extra kérdésre kell válaszolni igennel vagy nemmel. Ezeket a kérdéseket a PayPal folyamatosan változtatja. Ha esetleg nem világos valamelyik, írd meg kommentben a lap alján és válaszolunk.

A következő lépésben meg kell erősíteni, hogy a cég nem amerikai szervezet és nem tartozik az amerikai adójog alá. Kattints a “Certify and Submit” gombra.

Eközben kapnod kellett a PayPal-től egy emailt. Az emailben kattints a “Confirm your email” gombra, hogy megerősítsd és véglegesítsd az új PayPal fiókodat.

Ezzel sikeresen létrehoztad a PayPal fiókot, de még maradt néhány elintézni való.

Bankkártya hozzáadása a PayPal fiókhoz

Ahhoz, hogy vásárolhass PayPal-el, hozzá kell kötnöd a céges bankkártyádat a fiókhoz. Ezt itt tudod megtenni:

paypal számla nyitása

Ezen az oldalon meg kell adnod a következőket:

 • Kártyán szereplő név
 • Kártya típusa
 • Kártya száma
 • Lejárati idő
 • CVC kód (három számjegy a kártya hátoldalán)

Lehetőség szerint dombornyomott kártyát használjunk. Nem minden kártya alkalmas a PayPal használatára.

Miután elmentetted az adatokat a PayPal meg fogja terhelni egy kisebb összeggel (kb. 400 Ft) a kártyádat. Ha rendelkezel Internet bank hozzáféréssel, akkor jelentkezz be és keresd meg ezt a tranzakciót. A PayPal a megjegyzésben hozzáadott egy 4 számjegyű kódot. Jegyezd ezt fel és a PayPal fiókodban erősítsd meg az újonnan hozzáadott kártyát. Ezt itt teheted meg:

paypal számla nyitása

Amíg nem erősíted meg a kártyádat, addig a PayPal erősen limitálja a ki és befizetési lehetőségeidet. Így ezt érdemes gyorsan elintézni. A PayPal a terhelt összeget később visszahelyezi a PayPal számládra.

Miután megerősítetted a kártyádat még lesz némi teendő.

Kattints az alábbi képen pirossal aláhúzott gomb vagy link valamelyikére. Mindegy melyikre, mert ugyanarra az oldalra visz.

paypal számla nyitása

Itt válaszd ki az “Account setup” fület. Itt láthatod, hogy még néhány dolgot el kell végezni.

Először is kössük össze a bankszámlánkat a PayPal fiókkal. Erre azért van szükség, hogy a beérkező pénzt rá tudd utalni a bankszámládra. Jelenleg a PayPal számláról történő utalásnak nincs kezelési költsége.

Válaszd az “Add your bank account” opciót.

paypal számla nyitása

Értelem szerűen meg kell adnod a bankod nevét (pl: OTP), és kétszer a bankszámlaszámodat.

A számlaszámhoz háromszor 8 számjegyet vár, így kötőjeleket ne tegyünk a számok közé. A “Continue” gombra kattintva még egyszer leellenőrizheted az adatokat. A PayPal figyelmeztet is, hogy a számlaszám pontos legyen, mert helytelen adatok esetén a tévesen átutalt összeg után kezelési költséget számolnak fel.

Ha mindent rendben találsz kattints az “Add bank account” gombra.

Menjünk vissza az “Account setup” fülre, látni fogjuk, hogy a második opciót is kipipáltuk. Következzen a “Make your business name clear for customers” opció.

Itt valószínűleg sok teendőnk nem lesz. Alapértelmezetten a PayPal a cégünk nevét fogja megjeleníteni. Ha ez nekünk megfelel, akkor kattintsunk a “Confirm business name” gombra.

Következhet az utolsó opció: “Lift limits and move funds more easily”.

paypal számla nyitása

Itt a PayPal által minden új számlánál alkalmazott limitet emelhetjük fel. Amint az a képen is látható egy évben csak 774,739 Ft érkezhetne a PayPal számlámra. Jelöljük be a kis négyzetet és kattintsunk a “Lift limits” gombra.

A gombra kattintás után a PayPal kérni fogja, hogy erősítsd meg a személyes adataidat. Itt általában telefonszámot és címet kell megadni.

Ezután valamilyen személyes azonosításra szolgáló dokumentumot kell feltölteni JPG, GIF, PNG, vagy PDF formátumban. Ezért készítettük elő ezeket a dokumentumokat még az elején.

Ezután egy meghatalmazást (Letter of Authorisation) kell feltölteni. Ehhez biztosít egy mintát a PayPal, mely ezen az oldalon található: https://www.paypalobjects.com/digitalassets/c/compliance/eu/hu/en/loa.pdf

Ezt a dokumentumot érdemes egy fejléces dokumentumba beilleszteni, költeni, aláírni és bélyegzővel lepecsételni. Ezután scanneld be vagy fényképezd le és töltsd fel ezt is.

A következő lépésnél (Proof of business registration) a társasági szerződést kell feltöltened vagy bármilyen alapító okiratot.

Ezután néhány egyszerűbb kérdésre kell válaszolni, pl. hány ügyvezetője van a cégnek stb. Valamint néhány okmányt itt is fel kell majd tölteni a személy azonosság igazolása miatt (pl: jogosítvány, személyes bankszámláról bankszámlakivonat stb.)

Miután ezt a lépést is befejezted, a Paypal néhány napon belül leellenőrzi a beküldött adatokat és ha mindent rendben talál az üzleti PayPal fiókod végleges lesz.

Ha bankkártyás fizetési funkciót szeretnél weboldaladra, nézd meg a Braintree bankkártyás fizetési megoldásról készült cikkünket.

Share This