1. Bevezető

Üdvözöljük az Avrasys Kft. Általános Szerződési Feltételei dokumentumában. A dokumentum célja, hogy tájékoztatást nyújtson az Avrasys Kft. által kínált szolgáltatások szerződési feltételeiről, azok hatályáról és az igénybevételükkel kapcsolatos egyéb fontos információkról. Az Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) elfogadásával Ön, mint ügyfél, és az Avrasys Kft., mint szolgáltató, közötti jogi megállapodás jön létre, amely meghatározza a felek jogait és kötelezettségeit.

A Szolgáltató Adatai:

 • Cégnév: Avrasys Kft.
 • Székhely: 8600 Siófok, Erkel Ferenc utca 2/D A. ép. 3. em. 7.
 • Iroda: 1173 Budapest, Köröstói utca 13. II. ép. A. lház. 2
 • Adószám: 25853180-2-14
 • Közösségi adószám: HU25853180
 • Cégjegyzékszám: 14-09-319424

Az Avrasys Kft. a webes megoldások széles spektrumát kínálja, beleértve a weboldalak tervezését, fejlesztését, karbantartását, valamint különböző egyedi webes projektek megvalósítását. Szolgáltatásaink magukban foglalják, de nem korlátozódnak az alábbiakra:

 • Weboldal karbantartás: Ez a szolgáltatás havonta vagy évente előfizethető, és előre meghatározott feladatokat tartalmaz, amelyek megállapodás alapján kerülnek kialakításra minden egyes ügyfél számára. Az éves díj előre történő kifizetése esetén egy hónap karbantartást biztosítunk díjmentesen.
 • WordPress weboldal készítés: Egyedi megállapodás alapján kínált szolgáltatás, amely a fejlesztési folyamatot a szerződés aláírását követően indítja el. A projekt költségének 50%-át előlegként, míg a fennmaradó részét a projekt befejezését követően kell kifizetni.
 • Egyedi weboldal készítés: Hasonlóan a WordPress weboldal készítéshez, itt is egyedi megállapodás alapján dolgozunk, az előleg- és fizetési feltételek megegyeznek.
 • Weboldal költöztetés: Ezt a szolgáltatást is minden ügyfél esetében egyedi megállapodások alapján nyújtjuk, a díjak bruttó 40 000 Ft-tól kezdődnek.

Ezen túlmenően különböző egyedi, egyszeri szolgáltatásokat is biztosítunk, mint például SSL tanusítvány beállítás, névszerver/DNS rekordok konfigurálása, e-mail postafiókok és kliensek beállítása, valamint hírlevél szoftverek telepítése és konfigurálása.

Minden szolgáltatásunk során nagy hangsúlyt fektetünk az ügyfeleink egyedi igényeinek megértésére és azok magas színvonalú kielégítésére. Az ÁSZF dokumentum további részei részletes információkat tartalmaznak a szolgáltatásaink igénybevételével kapcsolatos jogi feltételekről. Kérjük, olvassa el figyelmesen ezen feltételeket, mivel azok fontos információkat tartalmaznak a szolgáltatásaink használatával kapcsolatos jogokról és kötelezettségekről.

2. Általános Feltételek

2.1 Elfogadás és Hatálybalépés

Az Avrasys Kft. által nyújtott szolgáltatások igénybevételével Ön, mint ügyfél, automatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeinket (ÁSZF). Ez magában foglalja, de nem korlátozódik arra, hogy szolgáltatást közvetlenül a weboldalunkon keresztül rendel, emailben küldött megrendeléssel, vagy bármilyen egyéb kommunikációs csatornán keresztül történő szolgáltatásigényléssel. Az ÁSZF elfogadásával Ön nyilatkozik arról, hogy megismerte, megértette és elfogadja a jelen dokumentumban foglalt feltételeket, és azok kötelező erejűek Önre nézve.

2.2 Módosítások

Az Avrasys Kft. fenntartja a jogot, hogy bármikor módosítsa az ÁSZF-et. A módosításokról előzetesen értesítjük ügyfeleinket az általunk megadott elérhetőségeken keresztül, beleértve, de nem korlátozódva a weboldalunkon történő közzétételre, vagy közvetlen emailben történő tájékoztatásra. A módosítások hatálybalépését követően az első szolgáltatás megrendelésével vagy a weboldal további használatával Ön automatikusan elfogadja a frissített ÁSZF-et. Amennyiben nem ért egyet a módosított feltételekkel, jogában áll lemondani a szolgáltatás igénybevételéről.

2.3 Hatályba Lépés

Az ÁSZF azonnal hatályba lép az Ön által történő elfogadást követően, és érvényben marad addig, amíg az Ön és az Avrasys Kft. közötti szerződéses jogviszony fennáll. Egyes szolgáltatások esetében további szerződések vagy megállapodások is létrejöhetnek, amelyek kiegészíthetik, de nem helyettesíthetik az ÁSZF-et. Ezek a dokumentumok külön jogi erővel bírnak, és azok specifikus feltételei alkalmazandóak az adott szolgáltatásra vonatkozóan.

Kérjük, olvassa el figyelmesen az Általános Szerződési Feltételeinket, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, ha azok feltételeivel teljes mértékben egyetért. Amennyiben bármilyen kérdése van, vagy további információra van szüksége, kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

3. Szolgáltatások Leírása

Az Avrasys Kft. különböző webfejlesztési és karbantartási szolgáltatásokat kínál, amelyek célja, hogy ügyfeleink webes jelenlétét optimalizálják, biztonságosabbá és hatékonyabbá tegyék. Az alábbiakban részletezzük a főbb szolgáltatásainkat:

3.1 Weboldal Karbantartás

A weboldal karbantartási szolgáltatásunk célja, hogy weboldala naprakész, biztonságos és zökkenőmentesen működjön. Ez a szolgáltatás havonta vagy évente előfizethető, és tartalmazza, de nem korlátozódik az alábbiakra: biztonsági frissítések telepítése, tartalomfrissítések, hibajavítások, teljesítményoptimalizálás. Az éves díj előre történő kifizetése esetén egy hónap karbantartást biztosítunk díjmentesen.

3.2 WordPress Weboldal Készítés

Szakértelmünk kiterjed a WordPress alapú weboldalak egyedi tervezésére és fejlesztésére. A folyamat egyeztetéssel kezdődik, ahol megismerjük ügyfelünk igényeit és elképzeléseit, majd egyedi megállapodás alapján kialakítjuk a projekt kereteit. A fejlesztési folyamat a szerződés aláírását követően indul, melynek során 50% előlegfizetési kötelezettség van érvényben, a maradék összeg pedig a projekt befejezése után kerül kiszámlázásra.

3.3 Egyedi Weboldal Készítés

Amennyiben speciális igények merülnek fel, amelyek túlmutatnak a standard WordPress megoldásokon, az Avrasys Kft. egyedi weboldalak tervezését és kódolását is vállalja. Az egyedi weboldal készítés folyamata hasonló a WordPress weboldalakéhoz: az ügyfél igényeinek felmérése után egyedi megállapodás készül, 50% előleggel és a projekt befejezése utáni kiegyenlítéssel.

3.4 Weboldal Költöztetés

Weboldala költöztetését is vállaljuk, amely magában foglalja az adatok biztonságos áthelyezését régi hosting szolgáltatójától az újhoz. Ez a szolgáltatás minden ügyféllel egyedi megállapodás alapján kerül kialakításra, a díjak bruttó 40 000 Ft-tól kezdődnek. A szolgáltatást díjbekérő ellenében végezzük el.

3.5 Tárhely Szolgáltatás és Domain Regisztrációs Ügyintézés

Az Avrasys Kft. további szolgáltatásként kínál tárhely biztosítást és domain regisztrációs ügyintézést is ügyfelei számára. Amennyiben igényt tart rá, saját, általunk bérelt szervereken helyezzük el az ügyfél weboldalát, teljes mértékben átvállalva ezzel a tárhely ügyintézésével járó feladatokat. Ez magában foglalja a szerverrel kapcsolatos technikai beállításokat, a rendszer karbantartását, valamint a biztonsági frissítések rendszeres alkalmazását, hogy weboldala zavartalanul és biztonságosan működjön.

Amennyiben szükséges, a domain regisztrációs folyamatot is intézzük az ügyfél nevében. Ebben az esetben mi, mint szolgáltató, vagyunk a számla fizetői, azonban a domain név tulajdonjoga továbbra is az ügyfélhez tartozik. Ezzel biztosítjuk, hogy ügyfeleink teljes ellenőrzés alatt tarthassák webes jelenlétük legfontosabb elemeit, miközben a háttérmunkát mi végezzük.

A tárhely és domain név regisztrációs díjakat az Avrasys Kft. számlázza ki az ügyfél részére. Ez a szolgáltatás teljes körű megoldást nyújt azok számára, akik minimálisra szeretnék csökkenteni a weboldallal kapcsolatos adminisztratív terheket, miközben biztosítjuk a magas színvonalú, megbízható online infrastruktúrát.

Az Avrasys Kft. célja, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek a weboldalak készítésétől kezdve a tárhely biztosításán át a domain regisztrációig, lehetővé téve ezzel, hogy ügyfeleink teljes mértékben saját üzleti tevékenységükre összpontosíthassanak.

3.6 Egyéb, Kisebb Összegű, Egyszeri Szolgáltatások

További szolgáltatásaink a következőket foglalják magukban:

 • SSL tanusítvány beállítás.
 • Névszerver / DNS rekordok beállítása.
 • Email postafiók költöztetése új szolgáltatóhoz.
 • Email kliens (pl. Outlook, Thunderbird) beállítása.
 • Sendy Hírlevél szoftver telepítése / konfigurálása.
 • Helyszíni tanácsadás/konzultáció előre egyeztetett időpontban.
 • Skype konzultáció, tanácsadás.

Amennyiben további információra van szüksége szolgáltatásainkról, vagy egyedi ajánlatot szeretne kérni, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.

4. Fizetési Feltételek

Az Avrasys Kft. elkötelezett amellett, hogy átlátható és érthető fizetési feltételeket biztosítson ügyfelei számára. Az alábbiakban részletezzük a szolgáltatásaink igénybevételével kapcsolatos főbb fizetési feltételeket.

4.1 Előlegfizetési Kötelezettség

A WordPress és Egyedi Weboldal készítési projektek esetén az ügyfelek kötelesek a projekt költségének 50%-át előlegként megfizetni a fejlesztés megkezdése előtt. A maradék 50% fizetési kötelezettség a projekt befejezése után, a teljesítés igazolását követően esedékes.

4.2 Fizetési Határidők és Módok

Az előleg és a végső kifizetési határidő a szerződésben lesz meghatározva. Általános esetben az előlegfizetés a szerződés aláírását követő 8 munkanapon belül, míg a végső kifizetés a projekt befejezését és a teljesítési igazolás kiadását követő 15 napon belül esedékes. A fizetési módok között szerepel banki átutalás, amely az Avrasys Kft. által megadott és a díjbekérőn és számlán feltüntetett bankszámlaszámra történik.

4.3 Árak és ÁFA Tartalom

Minden szolgáltatásunk ára az oldalunkon kerül feltüntetésre, és az árak tartalmazzák a 27% ÁFA-t. Az árak változtatásának jogát fenntartjuk, azonban minden ilyen változás előtt értesítjük ügyfeleinket. Az árváltozások nem érintik azokat a megrendeléseket, amelyek a változás bejelentése előtt már megtörténtek.

4.4 Késedelmi Kamatok

Amennyiben az ügyfél nem teljesíti fizetési kötelezettségét a szerződésben meghatározott határidőn belül, az Avrasys Kft. jogosult késedelmi kamatot felszámítani. A késedelmi kamat mértéke a Magyar Nemzeti Bank aktuális alapkamatának +8%-a éves szinten. A késedelmi kamatot a fizetési határidő lejártát követő naptól kezdődően számítjuk fel az adósság teljes kiegyenlítéséig.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fent említett feltételek általános irányelvek, amelyek bizonyos esetekben projektspecifikus megállapodásokkal módosulhatnak. Minden esetben arra törekszünk, hogy a fizetési feltételeink tükrözzék üzleti etikánkat és támogassák ügyfeleink és saját vállalkozásunk fenntartható fejlődését.

5. Szerződés Létrejötte

A szerződéskötés folyamata az Avrasys Kft.-nél egyszerű és átlátható, célunk, hogy ügyfeleink számára kényelmes és biztonságos módon biztosítsuk szolgáltatásainkat. A következőkben ismertetjük a szerződéskötés lépéseit, valamint az elektronikus kommunikáció szerepét és jogi hatályát ebben a folyamatban.

5.1 Szerződéskötés Folyamata

 • Megkeresés és Ajánlatkérés: Ügyfeleink először megkeresnek minket általában e-mailben, telefonon vagy a weboldalunkon keresztül, ahol megosztják velünk igényeiket és az általuk kért szolgáltatásokat.
 • Ajánlat és Megállapodás: Miután megismertük az ügyfél igényeit, egyedi ajánlatot készítünk, amely részletezi a szolgáltatásokat, azok árait és a fizetési feltételeket. Ez az ajánlat tekinthető előzetes megállapodásnak.
 • Szerződés Kialakítása: Az előzetes megállapodás alapján készül el a szerződés, amely tartalmazza a felek jogait és kötelezettségeit, a szolgáltatások részletes leírását, a fizetési feltételeket és minden egyéb lényeges kikötést.
 • Szerződés Elfogadása: Az elkészült szerződést elektronikusan elküldjük az ügyfél részére, aki átnézi és jóváhagyja azt. A szerződés aláírása elektronikus úton is történhet, amennyiben mindkét fél elfogadja ezt a módot.
 • Szerződés Hatálybalépése: A szerződés az ügyfél általi aláírást és előlegfizetést követően lép hatályba.

5.2 Elektronikus Kommunikáció és Jogi Hatálya

Az elektronikus kommunikáció, beleértve az e-maileket, elektronikus szerződéseket és aláírásokat, elengedhetetlen részét képezi üzleti tevékenységünknek, és teljes jogi érvényűnek tekinthető a magyar jogrendben. Az elektronikus úton létrejött szerződések ugyanolyan jogi kötőerővel bírnak, mint hagyományos papíralapú társaik, feltéve, hogy megfelelnek a jogi előírásoknak és a felek egyértelműen azonosíthatóak.

Az elektronikus aláírások használata lehetővé teszi a szerződések gyors és hatékony aláírását anélkül, hogy személyes találkozóra vagy postai úton történő dokumentumküldésre lenne szükség. Ez a módszer különösen előnyös távolsági üzleti kapcsolatok és a jelenlegi digitális korban való működés szempontjából.

6. Felelősség és Garancia

Az Avrasys Kft. elkötelezett amellett, hogy magas színvonalú webfejlesztési és karbantartási szolgáltatásokat nyújtson ügyfeleinek. Mindazonáltal, az alábbiakban ismertetjük a szolgáltató felelősségének korlátait és a garanciális feltételeket.

6.1 A szolgáltató felelősségének korlátai

 • Külső tényezők: Az Avrasys Kft. nem vállal felelősséget a külső tényezőkből eredő károkért, mint például harmadik fél szolgáltatásainak meghibásodása, támadások az interneten keresztül, vagy az ügyfél által elkövetett hibák.
 • Adatvesztés: Bár minden tőlünk telhetőt megteszünk az adatok biztonságának védelme érdekében, nem vállalunk felelősséget az adatvesztésért, amely olyan eseményekből ered, amelyek az Avrasys Kft. ellenőrzésén kívül esnek.
 • Korlátozott felelősség: A szolgáltatások igénybevételéből eredő minden közvetlen vagy közvetett kárért az Avrasys Kft. felelőssége korlátozódik a problémát okozó szolgáltatás díjának visszatérítésére, de nem haladhatja meg az adott szolgáltatásért fizetett összeget.

6.2 Garanciális feltételek

 • Minőségi garancia: Az Avrasys Kft. garantálja, hogy a nyújtott szolgáltatások megfelelnek a szerződésben rögzített minőségi követelményeknek. Amennyiben a szolgáltatások nem felelnek meg ezeknek a követelményeknek, kötelezettséget vállalunk a probléma orvoslására a lehető legrövidebb időn belül, saját költségünkön.
 • Gyorsasági garancia: Vállaljuk, hogy a projektek és szolgáltatások a megállapodásban rögzített határidőkön belül kerülnek teljesítésre. Amennyiben késedelmeink saját hibánkból adódnak, az ügyfél jogosult lehet a késedelem arányában történő árengedményre.
 • Támogatás utáni garancia: Bizonyos szolgáltatások esetében, mint például weboldal készítés, a projekt befejezése után is biztosítunk technikai támogatást egy meghatározott időtartamra, amely a szerződésben kerül rögzítésre.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fent említett garanciális feltételek kiegészítéseként minden esetben érvényesülnek a magyar jog általános szabályai is. A garanciális igények érvényesítéséhez szükséges minden releváns információt és dokumentumot az ügyfélnek kell biztosítania.

7. Elállás és Lemondás

7.1 Az elállás joga (fogyasztói szerződések esetén)

Az Avrasys Kft. tiszteletben tartja ügyfelei jogait, így a fogyasztói szerződésekből való elállás jogát is. A fogyasztói szerződések esetében az ügyfelek jogosultak a szerződéstől való elállásra a szerződés megkötésétől számított 14 napon belül, indoklás nélkül. Az elállási jog gyakorlásához az ügyfélnek írásban kell értesítenie az Avrasys Kft.-t a döntéséről, az alábbiak szerint:

 • Elektronikus levél útján: A cég hivatalos email címére küldött üzenettel.
 • Postai úton: Az Avrasys Kft. címére küldött írásbeli értesítéssel.

Az elállás jogának gyakorlását követően az Avrasys Kft. köteles a teljes vételárat, beleértve a szállítási költséget is (amennyiben az alkalmazandó volt), haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríteni.

7.2 Lemondási feltételek üzleti megállapodások esetén

Üzleti megállapodások esetében a lemondási feltételek a következők:

 • Előzetes Értesítés: Az üzleti ügyfelek kötelesek az Avrasys Kft.-t írásban értesíteni a szerződés lemondásáról. A lemondásra vonatkozó előzetes értesítési időszak a szerződésben van meghatározva.
 • Lemondási Díjak: Bizonyos esetekben, különösen ha a lemondás a projekt megkezdése után történik, lemondási díjak alkalmazhatók. Ezek a díjak és azok mértéke a szerződésben kerülnek meghatározásra.
 • Előleg Visszatérítése: Amennyiben a lemondás elfogadásra kerül, az Avrasys Kft. visszatéríti az előleget, figyelembe véve az esetlegesen már elvégzett munka és felmerült költségek arányát.

Fontos megjegyezni, hogy az üzleti megállapodások esetében a lemondási feltételek szerződésspecifikusak, ezért minden esetben a konkrét szerződési feltételeket kell figyelembe venni.

8. Adatvédelem és Adatkezelés

Az Avrasys Kft. kiemelt figyelmet fordít az ügyfelei személyes adatainak védelmére és tiszteletben tartja az adatvédelmi jogszabályokat. Az alábbiakban összefoglaljuk adatkezelési gyakorlatunk alapelveit és hivatkozunk részletes Adatvédelmi Nyilatkozatunkra.

8.1 Adatkezelési tájékoztatóra való hivatkozás

Minden releváns információ az ügyfelek személyes adatainak kezelésével kapcsolatban megtalálható az Adatvédelmi Nyilatkozatunkban. Kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a dokumentumot, amely részletezi az adatkezelési gyakorlatunkat, beleértve az általunk gyűjtött adatok típusait, azok felhasználásának módját, valamint az Ön jogait és választási lehetőségeit az adatkezeléssel kapcsolatban. Az Adatvédelmi Nyilatkozat elérhető közvetlenül a weboldalunkon vagy az alábbi linken: Adatvédelmi Nyilatkozat.

8.2 Az ügyfél adatok kezelésének alapelvei

 • Törvényesség, tisztesség és átláthatóság: Adatkezelési gyakorlatunk megfelel a vonatkozó adatvédelmi törvényeknek, és átlátható módon tájékoztatjuk ügyfeleinket az adatkezelési eljárásainkról.
 • Célhoz kötöttség: Személyes adatokat kizárólag meghatározott, egyértelmű és törvényes célokra gyűjtünk, és nem kezeljük azokat a gyűjtés céljával össze nem egyeztethető módon.
 • Adattakarékosság: Csak azokat a személyes adatokat gyűjtjük, amelyek szükségesek az általunk nyújtott szolgáltatásokhoz, és igyekszünk azokat a lehető legrövidebb ideig tárolni.
 • Biztonság: Megfelelő technikai és szervezeti intézkedéseket alkalmazunk az Ön személyes adatainak védelme érdekében, megakadályozva azok illetéktelen hozzáférését, használatát, módosítását vagy megsemmisítését.
 • Érintetti jogok tiszteletben tartása: Tiszteletben tartjuk az ügyfelek jogait az adatvédelem területén, beleértve a hozzáférés, helyesbítés, törlés, adatkezelés korlátozásának, adathordozhatóság és tiltakozás jogát.

Ezen alapelvekkel összhangban kezeljük az Ön személyes adatait, és elkötelezettek vagyunk az Ön jogainak védelme mellett. Amennyiben további kérdései vannak adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.

9. Vis maior

Az Avrasys Kft. elkötelezett amellett, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtson ügyfeleinek. Azonban elismerjük, hogy vannak olyan körülmények, amelyek befolyásolhatják a szolgáltatásnyújtásunkat, és amelyek az ellenőrzésünkön kívül esnek. Ezeket a körülményeket vis maior eseményeknek nevezzük, amelyek magukban foglalhatják a természeti katasztrófákat, háborúkat, sztrájkokat, vagy más rendkívüli eseményeket, amelyek akadályozzák a szerződéses kötelezettségek teljesítését.

9.1 Rendkívüli események hatása

 • Szolgáltatás késedelme: Vis maior események esetén előfordulhat, hogy képtelenek vagyunk a szerződésben rögzített határidők betartására. Ilyenkor minden érintett felet haladéktalanul értesítünk a késedelem okáról és várható időtartamáról.
 • Költségek változása: A szolgáltatás során felmerülő új igények, vagy az ügyfél részéről történő megfelelő kommunikáció hiánya (pl. visszajelzések lassúsága) szintén befolyásolhatja a projekt határidejét és költségeit. Ezeket az eseteket mindenkor egyeztetjük az ügyféllel, hogy közös megoldást találjunk.

9.2 Felelősség és kommunikáció

Az Avrasys Kft. nem vállal felelősséget a vis maior eseményekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért. Mindazonáltal, kötelezettséget vállalunk arra, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a befolyásoló tényezők minimalizálása és a szolgáltatások zavartalan folytatása érdekében. Ügyfeleinkkel szoros kommunikációban maradunk az ilyen események során, és igyekszünk rugalmas megoldásokat kínálni a kialakult helyzet kezelésére.

Arra kérjük ügyfeleinket, hogy vis maior események bekövetkezte esetén legyenek türelemmel és értékeljék a helyzet súlyosságát. Együttműködésük és megértésük kulcsfontosságú a kihívások sikeres kezelésében.

10. Jogvita Kezelése

Az Avrasys Kft. célja, hogy ügyfeleivel hosszú távú, kölcsönösen előnyös kapcsolatot alakítson ki, és megelőzze a jogviták kialakulását. Mindazonáltal, tudjuk, hogy néha elkerülhetetlenek a nézeteltérések. Ebben a szekcióban tájékoztatjuk ügyfeleinket a jogvita kezelésének alapelveiről, az alkalmazandó jogról és az illetékességi szabályokról, valamint az alternatív vitarendezési lehetőségekről.

10.1 Jogvita esetén alkalmazandó jog és illetékességi szabályok

 • Alkalmazandó jog: Az Avrasys Kft. és ügyfelei közötti szerződésekre és jogvitákra a Magyar Köztársaság jogrendje az irányadó.
 • Illetékességi szabályok: Jogvita esetén az ügyfél és az Avrasys Kft. megpróbálja békés úton rendezni a nézeteltérést. Amennyiben ez nem vezet eredményre, a jogvitát a felek lakóhelye vagy székhelye szerint illetékes magyar bíróság előtt kell rendezni.

10.2 Alternatív vitarendezési lehetőségek

Amennyiben a közvetlen tárgyalások nem vezetnek eredményre, az alábbi alternatív vitarendezési lehetőségeket ajánljuk:

 • Békéltető testület: Az ügyfelek fordulhatnak a lakóhelyük szerinti Békéltető Testülethez, amely segíthet a felek közötti viták békés rendezésében.
 • Online vitarendezési platform: Az Európai Unió által létrehozott online vitarendezési platform (ODR platform) is rendelkezésre áll, amely különösen hatékony lehet a határokon átnyúló szerződésekből eredő jogviták esetén. Az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformot erre a linkre kattintva érheti el.

Az Avrasys Kft. nyitott minden olyan megoldásra, amely elősegítheti a gyors és hatékony vitarendezést, minimalizálva ezzel a feleknek okozott kellemetlenségeket és költségeket.

11. Jogi nyilatkozat

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a honlapunkon megjelenő adatok, dokumentumok, információk, képek, ábrák, írások, és grafikák, illetve a honlap Ön képernyőjén megjelenő kialakítása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény, illetve a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései értelmében védelem alatt állnak.

12. Záró Rendelkezések

Ez a rész az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) olyan egyéb rendelkezéseit tartalmazza, amelyek nem sorolhatók be egyértelműen a fent tárgyalt kategóriákba. E rendelkezések célja, hogy tisztázzák a dokumentum hatályát, valamint biztosítják az ÁSZF kiegyensúlyozott alkalmazását.

12.1 Egyéb Rendelkezések

 • Szerződés módosítása: Az Avrasys Kft. fenntartja a jogot, hogy az Általános Szerződési Feltételeket bármikor módosítsa. A módosítások a közzétételüket követően lépnek hatályba, és azonnal alkalmazandóak az új ügyfelekre. A meglévő ügyfelek esetében a változások a következő szerződésmegújítás során válnak érvényessé, kivéve, ha az ügyfél a módosítások közzététele után 30 napon belül kifejezetten ellenzi azokat.
 • Függetlenség: Ha az ÁSZF bármely rendelkezése érvénytelennek vagy végrehajthatatlannak bizonyul, az nem érinti a többi rendelkezés érvényességét vagy végrehajthatóságát.
 • Átadhatóság: Az ügyfél nem jogosult a szerződésből eredő jogait vagy kötelezettségeit harmadik félnek átadni vagy átruházni az Avrasys Kft. előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül.

12.2 A dokumentum hatálybalépésének dátuma

Az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) hatályba lépésének dátuma: 2024.03.30. A dokumentum hatálybalépésével az összes korábbi verziója érvényét veszti. Kérjük, hogy rendszeresen tekintse meg az ÁSZF aktuális változatát, hogy naprakész maradjon a feltételekkel kapcsolatban.