ERR_TOO_MANY_REDIRECTS Hiba CloudFlare-en

Amikor egy weboldalt Cloudflare szolgáltatáshoz adunk, gyakran tapasztalhatjuk, hogy a böngésző "ERR_TOO_MANY_REDIRECTS" vagy "The page isn’t redirecting properly" hibát jelez. Ez a probléma általában egy átirányítási hurok következménye, amelyben a látogatók böngészője folyamatosan váltogat a HTTP és HTTPS között. Ez a hiba nemcsak bosszantó, hanem meg is akadályozza, hogy az oldal elérhető legyen a látogatók számára.

Ebben a cikkben bemutatjuk, mi okozza ezt a hibát, és lépésről lépésre végigvezetünk a megoldáson, hogy a weboldalad újra zavartalanul működhessen a Cloudflare használatával.

Mi az a CloudFlare?

A Cloudflare egy olyan szolgáltatás, amely segít védeni és gyorsítani a weboldalakat. Köztes rétegként működik a látogatók és a weboldal között, így számos előnyt biztosít. Elsősorban védelmet nyújt a rosszindulatú támadások, például DDoS támadások ellen, és gyorsítja az oldalak betöltési idejét a tartalom kiszolgálásának optimalizálásával és a forgalom hatékony elosztásával.

Emellett ingyenes és fizetős szolgáltatásokat is kínál, amelyek segítenek a weboldalak biztonságának és teljesítményének javításában. A Cloudflare használatával a weboldalad megbízhatóbbá, gyorsabbá és biztonságosabbá válik.

A hiba okának magyarázata "ERR_TOO_MANY_REDIRECTS"

Amikor hozzáadsz egy weboldalt a Cloudflare-hez, előfordulhat, hogy a böngészőben "ERR_TOO_MANY_REDIRECTS" hibaüzenetet kapsz. Ez azt jelenti, hogy az oldal folyamatosan átirányítja a kéréseket, így a böngésző nem tudja betölteni az oldalt. Az ilyen hiba általában egy átirányítási hurok miatt történik, ahol a HTTP és HTTPS között váltakozva próbálja elérni az oldalt.

Err too many redirects hiba a böngészőbenMi okozza az átirányítási hurkot?

Ez a probléma gyakran az SSL/TLS titkosítási mód helytelen beállítása miatt alakul ki. A Cloudflare többféle titkosítási módot kínál, amelyek meghatározzák, hogyan kapcsolódik a Cloudflare a webszerveredhez. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb helyzetet, amely ezt a hibát okozza:

 • Rugalmas (Flexible) titkosítási mód: Ha a Cloudflare-en a titkosítási mód Rugalmasra van állítva, akkor a Cloudflare titkosítatlan (HTTP) kéréseket küld a webszerveredhez.

 • Automatikus HTTPS átirányítás a webszerveren: Ha a webszervered automatikusan átirányít minden HTTP kérést HTTPS-re, akkor egy végtelen hurok alakul ki.

Az én esetemben pontosan ez történt. A CloudFlare "SSL/TLS" menüben a "Your SSL/TLS encryption mode" "Flexible"-re volt állítva:

CloudFlare SSL/TLS beállítások

Viszont a tárhelyemen az SSL úgy volt beállítva, hogy minden http kérést automatikusan https-re irányítson át.

Példa az átirányítási hurokra:

 • A látogató HTTPS-en keresztül próbálja elérni az oldalt (https://enoldalam.hu).
 • A Cloudflare HTTP-n keresztül küldi a kérést a webszerverhez (http://enoldalam.hu).
 • A webszerver átirányítja a kérést HTTPS-re (https://enoldalam.hu).
 • A folyamat újrakezdődik, így a böngésző hurokba (loop) kerül.

Ez az átirányítási hurok okozza az "ERR_TOO_MANY_REDIRECTS" hibát, mivel a böngésző nem tudja betölteni az oldalt a folyamatos átirányítások miatt. A probléma megoldásához megfelelően kell beállítani az SSL/TLS titkosítási módot a Cloudflare-en, hogy összhangban legyen a webszerver beállításaival.

A probléma megoldása: SSL/TLS titkosítási mód helyes beállítása

Az "ERR_TOO_MANY_REDIRECTS" hiba megoldásához a Cloudflare SSL/TLS titkosítási módját kell megfelelően beállítani. Az SSL/TLS titkosítási mód határozza meg, hogy a Cloudflare hogyan csatlakozik az eredeti webszerverhez, és hogyan ellenőrzi az SSL tanúsítványokat.

Két lehetőséged van a probléma megoldására:

 • Távolítsd el a HTTPS átirányításokat az eredeti webszerverről: Ha eltávolítod az automatikus HTTPS átirányításokat a webszerverről, akkor a Cloudflare titkosítatlan kérései nem kerülnek vissza HTTPS-re átirányításra, így megszakad az átirányítási hurok.

 • Frissítsd az SSL/TLS titkosítási módot Full vagy magasabb szintre: Állítsd be az SSL/TLS titkosítási módot Full (Teljes) vagy Full (Strict) (Teljes (Szigorú)) szintre a Cloudflare beállításaiban. Ehhez szükséges, hogy az eredeti webszerveren egy megfelelően konfigurált SSL tanúsítvány legyen. Így a Cloudflare HTTPS-en keresztül csatlakozik az eredeti webszerverhez, és elkerülhető az átirányítási hurok. Az én esetemben miután átállítottam "Full"-ra, a probléma megoldódott.

Hogyan állítsd be az SSL/TLS titkosítási módot a Cloudflare-ben:

 1. Jelentkezz be a Cloudflare fiókodba.
 2. Válaszd ki a domain nevedet.
 3. Menj az SSL/TLS beállításokhoz.
 4. Válaszd a Full (Teljes) vagy Full (Strict) (Teljes (Szigorú)) titkosítási módot.

Ezzel a beállítással biztosíthatod, hogy a Cloudflare és az eredeti webszerver közötti kapcsolat titkosítva legyen, és megszünteted az átirányítási hurkot.

Ide kattintva részletesebben is olvashatsz erről a problémáról angolul.

Szólj hozzá a cikkhez

Be kell jelentkezned komment írásához.

Még nem írtak kommentet ehhez a cikkhez!