A VPS bérlés előnyei és a Contabo VPS csomagok bemutatása

A VPS (Virtual Private Server) egy virtuális szerver, amely egy fizikai szerveren fut, de különálló környezetként működik, így saját operációs rendszert és erőforrásokat biztosít a felhasználóknak.

Tartalomjegyzék

A modern digitális világban elengedhetetlen, hogy weboldalunk megbízható és hatékony tárhelyen fusson. A VPS bérlés az egyik legjobb megoldás erre, hiszen a Virtualis Privát Szerver (VPS) kiemelkedő teljesítményt és rugalmasságot nyújt. A megfelelő tárhely választása kritikus, mert ez határozza meg weboldalunk gyorsaságát, biztonságát és elérhetőségét. A most már olcsó VPS szolgáltatások révén pedig költséghatékonyan biztosíthatjuk, hogy online jelenlétünk professzionális legyen.

Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, miért érdemes VPS-t választani és hogyan találhatjuk meg a számunkra legideálisabb csomagot.

Mi az a VPS?

A VPS, vagyis a Virtual Private Server, egy olyan virtuális szerver, amely egy nagyobb fizikai szerveren belül működik, ám önálló, elkülönített környezetként viselkedik. Ez azt jelenti, hogy bár több VPS fut egyetlen fizikai szerveren, mindegyik külön operációs rendszert, dedikált erőforrásokat és saját konfigurációs lehetőségeket kap. A VPS bérlés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljes kontrollt gyakoroljanak a saját szerverük felett, miközben megosztják a fizikai erőforrásokat más VPS-ekkel.

A VPS működése egy hypervisor nevű szoftver segítségével valósul meg, amely a fizikai szerver erőforrásait (CPU, RAM, tárhely) különálló virtuális szerverek között osztja el. Ez a technológia biztosítja, hogy a VPS-ek egymástól függetlenül működjenek, így ha az egyik szerveren probléma adódik, az nem befolyásolja a többi VPS működését. A VPS bérlés tehát egy kiváló lehetőség azok számára, akik nagyobb teljesítményt és rugalmasságot keresnek anélkül, hogy a fizikai szerver tulajdonlásával és karbantartásával járó költségeket és bonyodalmakat vállalnák.

A VPS technológia alapjai

A VPS technológia alapja a virtualizáció, amely lehetővé teszi, hogy egy fizikai szerveren több izolált környezet jöjjön létre. Ez a technológia három fő komponensből áll:

 1. Hypervisor: A hypervisor az a szoftver, amely a fizikai szerveren fut és felelős a virtualizációért. Két fő típusa van: a bare-metal hypervisor, amely közvetlenül a hardveren fut (pl. VMware ESXi, Microsoft Hyper-V), és a hostolt hypervisor, amely egy meglévő operációs rendszeren fut (pl. VMware Workstation, Oracle VirtualBox).
 2. Virtuális gépek (VM-ek): Ezek a virtuális szerverek, amelyek a hypervisor segítségével jönnek létre. Mindegyik VM saját operációs rendszert futtat, és elkülönített erőforrásokkal rendelkezik, mint a CPU, RAM és tárhely. A VPS-ek tulajdonképpen ezek a virtuális gépek, amelyeket a felhasználók bérelhetnek.
 3. Fizikai erőforrások megosztása: A hypervisor felelős a fizikai erőforrások hatékony megosztásáért a különböző VM-ek között. Ez magában foglalja a processzoridő, a memória és a tárhely allokációját. A VPS bérlés során a felhasználók meghatározott erőforrásokat kapnak, amelyek garantáltak és elkülönítettek, így biztosítva a stabil teljesítményt.

A VPS technológia előnye, hogy a felhasználók számára költséghatékony és rugalmas megoldást kínál, amely a fizikai szerverekkel járó karbantartási és kezelési terhek nélkül nyújt magas szintű teljesítményt és megbízhatóságot. Az olcsó VPS bérlés révén akár kisvállalkozások is hozzáférhetnek olyan erőforrásokhoz, amelyek korábban csak nagyvállalatok számára voltak elérhetők.

Manapság már a VPS-ek kezelése sem kíván meg túl nagy technikai tudást, így nem kell megijedni a bonyolultságától. A legtöbb szolgáltatónál, mint például a Contabo-nál is, elérhetőek kontrol panelek a VPS-hez, mint a cPanel vagy a Plesk, amelyek megkönnyítik a VPS használatát és lényegében olyan könnyűvé teszik azt, mint egy osztott tárhelyet.

VPS Bérlés Előnyei az Osztott Tárhellyel Szemben

A VPS bérlés számos előnyt kínál az osztott tárhelyhez képest, különösen akkor, ha a teljesítmény, skálázhatóság, biztonság és testreszabhatóság szempontjait vesszük figyelembe. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk ezeket az előnyöket.

Teljesítmény és erőforrások

Az egyik legnagyobb előnye a VPS bérlésnek az osztott tárhellyel szemben a teljesítmény és az erőforrások. Míg az osztott tárhely esetében több felhasználó osztozik ugyanazon a szerveren és annak erőforrásain, addig a VPS esetében minden felhasználó dedikált erőforrásokat kap. Ez azt jelenti, hogy a CPU, a RAM és a tárhely nem lesz megosztva másokkal, így garantáltan nagyobb teljesítményt és megbízhatóságot nyújt. Ez különösen fontos lehet nagyobb forgalmú weboldalak vagy erőforrás-igényes alkalmazások esetén.

Skálázhatóság és rugalmasság

A VPS bérlés másik kiemelkedő előnye a skálázhatóság és a rugalmasság. A VPS-ek könnyen skálázhatóak, ami azt jelenti, hogy ha weboldalunk vagy alkalmazásunk növekszik, egyszerűen bővíthetjük a rendelkezésre álló erőforrásokat. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan reagáljunk a változó igényekre, anélkül, hogy jelentős leállások vagy bonyolult migrációk szükségessé válnának. A rugalmasság révén testre szabhatjuk a VPS-t az egyedi igények szerint, és csak azért fizetünk, amire valóban szükségünk van.

Biztonság és elkülönítés

A VPS biztonsági szempontból is előnyösebb az osztott tárhelyhez képest. Mivel minden VPS elkülönítve működik a fizikai szerveren belül, a többi felhasználó tevékenysége nem befolyásolja az Ön szerverét. Ez növeli a biztonságot, mivel a többi felhasználó által okozott potenciális veszélyek (például rosszindulatú támadások vagy hibás konfigurációk) nem érintik az Ön rendszerét. Továbbá, a VPS-ekhez gyakran elérhetők fejlett biztonsági funkciók és eszközök, amelyek további védelmet nyújtanak.

Testreszabhatóság és adminisztrációs lehetőségek

A VPS-ek nagyfokú testreszabhatóságot és adminisztrációs lehetőségeket kínálnak. Míg az osztott tárhely esetében korlátozottak a beállítási és konfigurációs lehetőségek, addig a VPS lehetőséget ad a teljes körű adminisztrációra. Telepíthetjük a kívánt operációs rendszert, szoftvereket és alkalmazásokat, és teljes hozzáférést kapunk a szerver beállításaihoz. Ez lehetővé teszi, hogy a VPS-t pontosan az igényeink szerint konfiguráljuk, ami különösen fontos speciális alkalmazások vagy egyedi igények esetén.

Hogyan Válasszunk VPS-t?

A megfelelő VPS kiválasztása elengedhetetlen ahhoz, hogy weboldalunk vagy alkalmazásunk optimálisan működjön. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan válasszunk VPS-t az igények felmérése és a költségvetés figyelembevételével.

Az igények felmérése: weboldal típusa, látogatottság, stb.

Az első lépés a megfelelő VPS kiválasztásában az igényeink pontos felmérése. Ehhez figyelembe kell vennünk a weboldalunk típusát és a várható látogatottságot.

Például:

 • Személyes blog vagy portfólió: Ha egy egyszerű személyes blogot vagy portfóliót üzemeltetünk, akkor egy kisebb erőforrásigényű VPS is elegendő lehet. Ebben az esetben nem szükséges túl sok RAM vagy CPU teljesítmény.
 • E-kereskedelmi oldal: Az e-kereskedelmi oldalak általában nagyobb erőforrásokat igényelnek, mivel a látogatók száma és az interakciók mennyisége is magasabb. Fontos, hogy a VPS elegendő RAM-mal és CPU-val rendelkezzen a gyors és zökkenőmentes működéshez.
 • Üzleti alkalmazások: Ha üzleti alkalmazásokat futtatunk, amelyek kritikus fontosságúak a vállalkozásunk számára, akkor nagyobb teljesítményű VPS-re lesz szükségünk, amely képes kezelni a magas terhelést és garantálja a folyamatos elérhetőséget.

Emellett figyelembe kell venni a várható látogatottságot is. Ha weboldalunk gyorsan növekszik vagy rendszeresen magas látogatottságot ér el, akkor érdemes olyan VPS-t választani, amely könnyen skálázható és bővíthető.

Költségvetés és ár-érték arány

A VPS bérlés során a költségvetés és az ár-érték arány szintén kulcsfontosságú szempontok. Fontos, hogy olyan VPS csomagot válasszunk, amely megfelel a pénzügyi lehetőségeinknek, miközben biztosítja a szükséges teljesítményt és megbízhatóságot.

 • Olcsó VPS megoldások: Sok szolgáltató kínál olcsó VPS csomagokat, amelyek kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek. Ezek a csomagok ideálisak lehetnek kisebb weboldalak vagy induló vállalkozások számára, akiknek korlátozott a költségvetésük.
 • Magasabb kategóriás VPS-ek: Ha nagyobb teljesítményre és megbízhatóságra van szükségünk, érdemes lehet egy drágább, de erősebb VPS-t választani. Ezek a csomagok általában több RAM-mal, CPU-val és tárhellyel rendelkeznek, és jobb rendelkezésre állási garanciákat kínálnak.

Minden esetben fontos, hogy összehasonlítsuk a különböző szolgáltatók ajánlatait, és figyelembe vegyük a VPS bérlés során nyújtott szolgáltatások minőségét, mint például az ügyfélszolgálat, a technikai támogatás és az adatközpontok elhelyezkedése.

Milyen Specifikációkra Figyeljünk Oda?

A megfelelő VPS bérlés során fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a specifikációkkal, amelyek befolyásolják a szerver teljesítményét és megbízhatóságát. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb szempontokat, amelyeket figyelembe kell venni.

CPU (Processzor) teljesítmény

A CPU, vagyis a processzor, a VPS "agya". Ez végzi az összes számítási feladatot, és meghatározza, hogy milyen gyorsan futnak a weboldalunkon vagy alkalmazásunkon lévő programok. Ha a weboldalunk vagy alkalmazásunk sok erőforrást igényel (például e-kereskedelmi oldal, nagy adatbázisok kezelése), akkor érdemes több magos és nagyobb órajelű processzort választani. Ma már olcsó VPS bérlés során is találhatunk olyan megoldásokat, amelyek megfelelő CPU teljesítményt nyújtanak.

RAM (Memória) mérete

A RAM, vagyis a memória, a VPS gyorsaságának egyik kulcsfontosságú eleme. Minél több RAM áll rendelkezésre, annál több adatot tud a szerver gyorsan feldolgozni és tárolni. Ha weboldalunk sok látogatót vonz, vagy ha több alkalmazást futtatunk egyidejűleg, akkor érdemes nagyobb memória kapacitást választani. A RAM mérete különösen fontos lehet olyan dinamikus weboldalak esetében, amelyek gyakran frissülnek és sok adatot dolgoznak fel.

Tárhely típusa és mérete (SSD vs HDD vs NVMe)

A tárhely típusa és mérete szintén fontos szempont a VPS előfizetés során. Különböző típusok közül választhatunk:

 • HDD (Hard Disk Drive): Hagyományos merevlemez, amely olcsóbb, de lassabb megoldás. Nagyobb tárolókapacitást kínál, de az adatfeldolgozási sebessége alacsonyabb.
 • SSD (Solid State Drive): Modern, gyorsabb tárolómegoldás, amely gyorsabb adatfeldolgozást és jobb teljesítményt biztosít. Bár drágább, mint a HDD, az SSD tárhely jelentősen javítja a weboldal sebességét és reakcióidejét.
 • NVMe (Non-Volatile Memory Express): Az NVMe az SSD-k egy újabb generációja, amely még gyorsabb adatátviteli sebességet biztosít. Az NVMe meghajtók kiválóan alkalmasak nagy teljesítményigényű alkalmazásokhoz és weboldalakhoz, amelyek gyors adatfeldolgozást igényelnek.

Sávszélesség és adatforgalom

A sávszélesség és az adatforgalom határozza meg, hogy mennyi adatot tud a VPS kezelni egy adott időszak alatt. Ha weboldalunk vagy alkalmazásunk nagy forgalmat generál, fontos, hogy elegendő sávszélességgel és adatforgalmi kapacitással rendelkezzen a VPS. A legtöbb VPS csomag ma már megfelelő sávszélességet és adatforgalmi keretet kínál.

Uptime garancia és megbízhatóság

Az uptime garancia azt jelzi, hogy a VPS szolgáltató milyen mértékben biztosítja a szerver folyamatos működését. Az ideális VPS szolgáltatás magas, legalább 99,9%-os uptime garanciát nyújt, ami azt jelenti, hogy a szerver szinte mindig elérhető lesz. A megbízhatóság szempontjából fontos, hogy olyan szolgáltatót válasszunk, aki stabil és gyors szervereket, valamint megbízható ügyfélszolgálatot kínál. Az olcsóbb VPS szolgáltatások között is találhatunk olyanokat, amelyek magas szintű rendelkezésre állást és megbízhatóságot biztosítanak.

Alapvető Software-ek Magyarázata

Az előbbiekben megemlítettünk néhány fontos hardware komponenst, de a VPS használat során fontos megérteni az alapvető szoftver komponenseket is, amelyek a szerver működését meghatározzák. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb elemeket és azok szerepét.

 • Operációs rendszer: Az operációs rendszer (OS) a VPS alapvető szoftvere, amely kezeli a hardvert és futtatja az alkalmazásokat. A leggyakrabban használt operációs rendszerek közé tartozik a Linux (pl. Ubuntu, CentOS) és a Windows Server. Az operációs rendszer kiválasztása függ a felhasználói igényektől és a futtatni kívánt alkalmazásoktól.

 • Vezérlőpanelek: A vezérlőpanelek, mint például a cPanel és a Plesk, egyszerűsítik a VPS kezelést és adminisztrációt. Ezek a grafikus felületek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyedén kezeljék a szervert, telepítsenek alkalmazásokat, kezeljék a domain neveket és az e-mail fiókokat. Az olcsó VPS bérlés esetén is elérhetőek ezek a panelek, amelyek megkönnyítik a VPS használatát, és lényegében olyan könnyűvé teszik azt, mint egy osztott tárhelyet.

 • Tűzfalak: A tűzfalak olyan szoftverek vagy hardverek, amelyek védelmet nyújtanak a szervernek a kívülről érkező támadásokkal szemben. A tűzfalak szűrik a bejövő és kimenő forgalmat, és megakadályozzák a jogosulatlan hozzáférést.

 • Vírusirtók: A vírusirtók olyan szoftverek, amelyek felismerik és eltávolítják a káros szoftvereket (malware), mint például a vírusokat, trójai programokat és egyéb kártékony alkalmazásokat. A rendszeres vírusellenőrzés és a naprakész vírusadatbázis biztosítja a VPS védelmét a rosszindulatú támadásokkal szemben.

Contabo VPS Csomagok Bemutatása

A Contabo VPS bérlés különböző igényekhez és költségvetésekhez igazodik, kiváló ár-érték arányt kínálva. Az alábbiakban áttekintjük a Contabo VPS csomagokat, kiemelve a legfontosabb specifikációkat és előnyöket.

Kezdő csomag - Havi 4 Eurótól

A legkisebb Contabo VPS csomag havi 4 euróért elérhető, és a következő specifikációkat tartalmazza:

 • 4vCPU Core: Négy virtuális processzormag biztosítja a megfelelő számítási teljesítményt kisebb weboldalak és alkalmazások számára.
 • 6GB RAM: Elegendő memória a zökkenőmentes működéshez és gyors adatfeldolgozáshoz.
 • 100GB NVMe vagy 400GB SSD tárhely: Választhatunk a gyorsabb NVMe tárhely vagy a nagyobb kapacitású SSD tárhely között, attól függően, hogy mi a fontosabb számunkra: a sebesség vagy a tárolókapacitás.

Ez a csomag ideális lehet kezdő weboldalak, blogok vagy kisebb e-kereskedelmi oldalak számára, amelyek még nem igényelnek nagyobb erőforrásokat.

Haladó csomag - Cloud VPS 6

A legnagyobb Contabo VPS csomag havi 61,5 euróba kerül, és a következő specifikációkat kínálja:

 • 24vCPU: Huszonnégy virtuális processzormag biztosítja a kiemelkedő számítási teljesítményt, amely nagy forgalmú weboldalak és erőforrás-igényes alkalmazások futtatásához ideális.
 • 120GB RAM: Nagy mennyiségű memória, amely lehetővé teszi a komplex feladatok és többfelhasználós környezetek zökkenőmentes kezelését.
 • 600GB NVMe vagy 2.4TB SSD tárhely: A gyors NVMe tárhely vagy a hatalmas kapacitású SSD tárhely közötti választási lehetőség biztosítja, hogy minden tárolási igényt kielégítsünk.

Ez a csomag tökéletes választás nagyobb vállalati weboldalak, online áruházak és olyan alkalmazások számára, amelyek magas szintű teljesítményt és megbízhatóságot igényelnek.

Contabo VPS Bérlés Menete

Ha szeretnéd megrendelni valamelyik Contabo VPS csomagot, akkor válaszd ki a neked megfelelőt, majd kattints a "Select" gombra.

Az első lépésnél ki kell választani a számlázási ciklust:

Contabo vps bérlés számlázási ciklus kiválasztása

Választhatsz 1, 3, 6 és 12 hónap között.

Ezután a régiót kell kiválasztanod.

VPS bérlés, régió, adatközpont kiválasztása

Ezzel az adatközpont helyét tudod meghatározni, hogy fizikailag hol legyen a szervered elhelyezve. Ha az oldalad magyar célközönséget céloz meg, akkor válaszd az Europai Unio-t. Ezzel a szerver egy német adatközpontba kerül. Nem baj, hogy a szerver nem magyarországon van. A távolság elhanyagolható, viszont nagy valószínűséggel messze jobb minőségű szolgáltatást kapsz mint a legtöbb magyar szolgáltatónál.

A harmadik lépésben a tárhelyet kell kiválasztanod:

VPS bérlés tárhely típus kiválasztása

Itt választhatod ki, hogy SSD vagy NVMe típusú tárhelyet szeretnél. SSD esetén több helyet kapsz, NVMe esetén kevesebbet, viszont a teljesítménye sokkal gyorsabb lesz.

A negyedik lépésben kiválaszthatod a VPS-re telepítendő operációs rendszer típusát, verzióját.

VPS image kiválasztása

Ezen kívül választhatsz népszerű kontrol panelek közül is, mint például cPanel, vagy Plesk. Természetesen a kontrol paneleknek külön díja van. Ha kezdő vagy, és osztott tárhelyről jössz, akkor érdemes valamelyik kontrol panelt még hozzáadni, mert ezek nagyban megkönnyítik a szerver kezelését.

A YouTube csatornánkon van egy külön playlist-ünk a Contabo VPS használatáról Plesk kontrol panel alatt. kattints ide, ha érdekel.

A következő lépésnél meg kell adnod a root (admin) felhasználónevet és a jelszót. Ezekkel az adatokkal tudsz majd belépni a szerverre.

VPS root felhasználó megadása

A következő beállítások maradhatnak alapértelmezetten, mivel a legtöbb beállítás extra költségekkel jár.

VPS rendelés egyéb beállítások

Nézzük milyen opciók találhatóak itt.

 • Object storage: ez egy különálló tárhelymegoldás, amely lehetővé teszi, hogy biztonsági mentéseket készítsünk a VPS-ről, vagy bármilyen más adatot tároljunk rajta.
 • Private networking: Ez az opció azt jelenti, hogy a VPS-t több, egymástól elkülönített privát hálózatba is integrálhatjuk. Ez különösen hasznos lehet, ha különböző projektjeink vagy alkalmazásaink számára külön hálózatokat szeretnénk létrehozni a biztonság és a szervezhetőség érdekében.
 • Bandwidth: a rendelkezésre álló sávszélességet jelenti.
 • IPv4: a rendelkezésre álló IP címet jelenti. Alapértelmezetten 1 dedikált IP cím jár egy VPS-hez.
 • Backup space: itt hozzáadhatunk még a rendelésünkhöz extra tárhelyet a biztonsági mentésekhez.
 • Server management: ha szeretnénk, hogy a Contabo menedzselje a szerverünket, akkor azt itt kiválaszthatjuk.
 • Monitoring: itt szerver monitorozást/felügyeletet választhatunk
 • SSL: SSl tanusítványt vásárolhatunk a szerverhez. Erre a legtöbb esetben nincs szükség.

Ha itt mindennel megvagyunk, kattintsunk a "Next" gombra, adjuk meg a számlázási adatainkat, majd pedig fizessünk. A VPS belépési adatai általában 1 órán belül megérkeznek és használatba is vehetjük.

Összefoglalás: Miért érdemes VPS-t bérelni?

A VPS bérlés számos előnnyel jár, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy weboldalunk vagy alkalmazásunk stabilan, gyorsan és megbízhatóan működjön. A VPS, vagyis a Virtual Private Server, lehetővé teszi, hogy dedikált erőforrásokat használjunk, így garantálva a magas teljesítményt és a rugalmasságot. Az olcsó VPS bérlés révén költséghatékonyan juthatunk hozzá ezekhez az előnyökhöz, amelyek közé tartozik a testreszabhatóság, a biztonság és a könnyű adminisztráció.

Miért a Contabo VPS az egyik legjobb választás?

A Contabo VPS csomagjai kiemelkednek a piacon, mert kiváló ár-érték arányt, magas szintű megbízhatóságot és rugalmasságot kínálnak. Az alábbiakban összefoglaljuk, miért érdemes a Contabo VPS-t választani:

 • Költséghatékonyság: A Contabo VPS csomagjai már havi 4 eurótól elérhetőek, így megfizethető megoldást kínálnak mind a kezdők, mind a haladó felhasználók számára. Az olcsó VPS bérlés lehetősége lehetővé teszi, hogy kis költségvetéssel is magas színvonalú szolgáltatást kapjunk.
 • Széles választék: A Contabo számos különböző csomagot kínál, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet, legyen szó kisebb blogról vagy nagy forgalmú vállalati weboldalról.
 • Magas teljesítmény: A Contabo VPS-ek nagy teljesítményű processzorokkal, bőséges memóriával és gyors tárhelyekkel (SSD és NVMe) vannak felszerelve, így biztosítva a gyors és stabil működést.
 • Rugalmas bővítési lehetőségek: Könnyedén bővíthetjük a VPS erőforrásait, ha a weboldalunk növekszik, így mindig alkalmazkodhatunk a változó igényekhez.
 • Kiváló ügyfélszolgálat: A Contabo megbízható ügyfélszolgálatot és technikai támogatást nyújt, így bármilyen probléma esetén gyorsan és hatékonyan kaphatunk segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért érdemes VPS-t választani az osztott tárhely helyett?

A VPS bérlés nagyobb teljesítményt, jobb biztonságot és nagyobb rugalmasságot kínál az osztott tárhelyhez képest. Mivel a VPS dedikált erőforrásokat biztosít, a weboldal gyorsabban és megbízhatóbban működik, és teljesen testreszabható az egyedi igények szerint.

Milyen tényezőket vegyek figyelembe a megfelelő VPS kiválasztásakor?

A megfelelő VPS kiválasztásakor fontos figyelembe venni a weboldal típusát, a látogatottságot, a szükséges CPU teljesítményt, RAM méretét, tárhely típusát (SSD vagy NVMe), sávszélességet, adatforgalmat, valamint az uptime garanciát és a szolgáltató megbízhatóságát.

Miért a Contabo VPS az egyik legjobb választás?

A Contabo VPS csomagjai kiváló ár-érték arányt, magas teljesítményt és rugalmasságot kínálnak. A kezdő csomagok már havi 4 eurótól elérhetők, és a nagyobb csomagok is kedvező áron biztosítanak kiemelkedő specifikációkat. Emellett a Contabo megbízható ügyfélszolgálatot és technikai támogatást nyújt.

Hogyan használhatom a Contabo VPS tárhely bővítési opcióját biztonsági mentésekhez?

A Contabo VPS rendelésnél választhatjuk az Object Storage opciót, amely lehetővé teszi, hogy biztonsági mentéseket készítsünk és adatokat tároljunk egy különálló tárhelyen. Ezt az adatokat az API-n vagy egy különálló grafikus felhasználói felületen (GUI) keresztül kezelhetjük, így könnyedén biztosíthatjuk adataink biztonságát és elérhetőségét.

Szólj hozzá a cikkhez

Be kell jelentkezned komment írásához.

Még nem írtak kommentet ehhez a cikkhez!